Notícies

Adéu Patri (Juliol 2011)

En Patri Martínez al darrer concert a Les Corts (Barcelona) el passat 11 de juny de 2011. 

 EL 25 DE JULIOL DE 2011

Us prometem que mai no hauríem volgut haver d'escriure aquesta entrada al nostre blog. Acabàvem de celebrar el 25è aniversari del grup i molt poques hores després del darrer assaig a Torroella de Montgrí, preparant el concert previst per a Girona, en Patri el nostre percussionista, va morir de forma fulminant a primera hora del matí del dilluns dia 25 de juliol de 2011, a l'edat de 50 anys, deixant dona i dues precioses filles de 13 i 10 anys.

 En Patri era un Músic de formació eclèctica, que va néixer i va iniciar-se en la música a Berga, amb la guitarra i el piano. Continuà la seva formació a Barcelona en l'àmbit del Jazz i la música Moderna, amb estudis de Bateria i percussió llatina al Centre de difusió musical del barri de la Ribera, amb Quim Soler i Ricardo Hochberger i, més tard, estudis de grau superior en percussió al Conservatori Superior de Música de Barcelona, amb el professor Xavier Joaquin.

La seva trajectòria com a percussionista des de l'any 1981 es va caracteritzar per la seva activitat en àmbits tan diversos com el teatre, el Jazz, el Blues, música brasilera, músiques alternatives, Clàssica i contemporània i música antiga... en aquest àmbit feia més de 12 anys que en Patri s'havia incorporat als “Ministrils, quartet de flautes de bec” que de forma immediata va passar a ser “Quintet de flautes i percussió”. Ell va esdevenir el veritable cor del grup. La seva energia i optimisme s'encomanaven al moment. Ens enlluernava a cada peça, a cada assaig, només li calia agafar qualsevol dels múltiples instruments d'arreu del món que havia recopilat amb el temps. A les seves mans la percussió esdevenia la veritable solista en tot moment. Son tants els valors i els records que les paraules de seguida queden curtes.

Plens d'un profund dolor per la pèrdua de l' amic immillorable, del músic extraordinari i de la meravellosa persona, volem deixar testimoni de la seva petjada inesborrable i de la nostra profunda estima al seu record. Patri, ara seguiràs fent música en una altra dimensió per fortuna de qui t'escolti, però tingues per segur que tots el que t'hem conegut i sentit en aquesta... no t'oblidarem mai!