dilluns, 26 de desembre del 2011

QUI SOM?

ELS MINISTRILS (Quartet de bec)

Va ser abans de l’estiu del 1986, quan un grup de 4 companys de grau superior de l’aula de flauta de bec del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona varen decidir de començar a tocar junts. A partir d’aleshores el seu principal interès sempre s’ha centrat sobretot en la preparació d’uns repertoris amples i antològics que permetin exposar les diferents possibilitats tècniques i interpretatives de la flauta de bec. És per aquest motiu que, al costat d’obres habituals del repertori d’aquesta formació, també interpreten transcripcions, arranjaments i obres inèdites buscant així diferents dimensions interpretatives del conjunt de bec.

ELS MINISTRILS quartet de bec, son músics amb un important bagatge, sobretot en el camp de la música antiga, havent participat (en conjunt i per separat) en diversos grups orquestrals i cambra. La ductilitat dels seus membres els permet ocasionalment combinar als concerts les flautes de bec amb altres instruments històrics de vent com el cornetto, el traverso renaixentista o el baixó. Entre el seu instrumentari hi ha una important col•lecció de flautes de bec fetes per diferents constructors en imitació d'originals d'època.

Com a grup ve desenvolupant la seva tasca de més de 25 anys en diferents vessants. La principal és la concertística amb actuacions principalment a Catalunya i alguns indrets de l'Estat Espanyol ( A Barcelona en espais tant emblemàtics com el Casal del metge, el Saló de Cent, La Pedrera, El Museu d’història de Catalunya, el Palau Robert, el claustre del Monestir de Pedralbes, Capella de santa Àgata, el Museu Agbar, així com en esglésies i espais històrics diversos de la resta del país). També han fet col•laboracions amb diferents grups vocals, i de dansa històrica, gravacions per a ràdio (Catalunya Música i Ràdio Nacional d’Espanya) i alhora han realitzat una important activitat pedagògica tant en sessions en viu com col•laborant en enregistraments per a diferents editorials (Cruïlla i Teide).

ELS MINISTRILS, tot i sorgir sota formació de Quartet de flautes de bec, entre 1997 i el juliol de 2011 s'hi va afegir el percussionista Patri Martínez com a element fix convertint-se en un Quintet fins que la seva mort inesperada fa que avui la seva formació base sigui novament la de quartet malgrat que es pot veure reforçada per altres músics en funció dels diferents repertoris.

ELS MINISTRILS, Quartet de bec
Miquel casals, flautes de bec, rebec, cornetto
Josep Gustems, flautes de bec, traverso
Glòria Segura, flautes de bec, baixó
Joan Vives, flautes de bec